Antetokounmpo leidt Milwaukee Bucks naar eerste kampioenschap in 50 jaar.

Giannis Antetokounmpo eindigde met 50 punten, 14 rebounds en 5 blocks  toen de Bucks dinsdagavond de Phoenix Suns versloegen met 105-98 om de serie met 4-2 te winnen.  Het was de derde wedstrijd in deze serie met minstens 40 punten en 10 rebounds voor Antetokounmpo, een dominante prestatie in zijn finale debuut. 

De Bucks werden het vijfde team dat de NBA-finale won na een 2-0 achterstand en de eerste die dat deed door de volgende vier wedstrijden te winnen sinds Miami tegen Dallas in 2006.
Voor de Suns scoorde Chris Paul 26 punten en Devin Booker voegde 19 punten toe, maar miste alle zeven 3-pointers na het scoren van 40 punten in elk van de laatste twee wedstrijden.
De teams die in 1968 samen in de NBA kwamen, leverden een mooie finale af, waarbij de laatste drie wedstrijden allemaal tot diep in het vierde quarter in evenwicht waren.
De Bucks wonnen dankzij Antetokounmpo, een tweevoudig MVP die op hoog niveau speelde in de finale en terecht werd uitgeroepen tot de NBA Finals MVP. Hij was in alle opzichten de ster van deze finale en hij deed het allemaal nadat hij de laatste twee wedstrijden van de finale van de Eastern Conference had gemist met een linkerknieblessure,.
Khris Middleton scoorde 17 punten voor de Bucks en Bobby Portis kwam van de bank met 16. Jrue Holiday had 12 punten, 11 assists en negen rebounds. 
De wedstrijd stond na de derde quarter gelijk op 77, maar Antetokoumpo scoorde 13 punten in de vierde quarter om ervoor te zorgen dat men niet terug hoefde naar Phoenix voor Game 7 op donderdag.
Voor de Suns was  het hun eerste playoffs sinds 2010, maar bleven zonder titel en hebben nooit meer dan twee wedstrijden gewonnen in hun drie optredens in de NBA Finals.
VP

error: Kopiëren mag niet!