Amerikaanse mobiele veldhospitaal bij RZW gereed voor operatie

Een groot mobiel veldhospitaal is onlangs vervoerd van Joint Base Charleston (JBC) in  de Verenigde Staten van Amerika naar ons land voor de strijd tegen COVID-19. Het veldhospitaal is gelegen op het complex van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW)

Volgens de Pan American Health Organization heeft Suriname 24.272 gevallen van COVID-19 en 611 doden gehad. 

Op 16 juli waren 218.183 vaccindoses COVID-19 toegediend. Amerikaanse functionaris hopen dat het ziekenhuis de door COVID-19 veroorzaakte tekort aan medische capaciteit van Suriname zal vergroten. Het draagbare veldhospitaal, met een waarde van $ 745.000, werd door U.S. Southern Command (USSOUTHCOM) geschonken aan het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid. Een JBC Boeing C-17 toestel leverde het ziekenhuis, dat een capaciteit heeft van tussen de 40 en 70 bedden. Het is uitgerust met twee dieselgeneratoren en negen airconditioning units, om “gezondheids- en openbare veiligheidsprofessionals te ondersteunen bij het verzorgen van patiënten, het redden van levens en het verminderen van  lijden.”  SOUTHCOM heeft het afgelopen jaar ook een donatie van $ 600.000 aan COVID-19-respons apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen aan Suriname gefaciliteerd.

error: Kopiëren mag niet!