Nintendo Switch OLED gaat de strijd aan met Valve’s Steam Deck
DOOR NINIAN CARTER

Valve brengt een draagbaar pc-gamingplatform uit, kort na de lancering van Nintendo’s vernieuwde Switch-gameconsole.

Het Steam Deck is een kleine, draagbare pc-computer, zij het een met een aangepast Steam-besturingssysteem. De belangrijkste functie is om gamers toegang te geven tot hun Steam PC-gamebibliotheek, maar het kan ook worden gebruikt voor surfen op het web en videostreaming.

Tot nu toe moesten pc-gamers die een goede handheld-ervaring wilden, wachten (en hopen) tot de game die ze wilden spelen, werd overgezet naar de Nintendo Switch. Maar zelfs als dat gebeurt, zijn de ingewanden van de Switch erg zwak in vergelijking met een pc, wat betekent dat games er vaak niet zo goed uitzien of niet zo goed spelen als ze op Switch worden uitgebracht. Ook kan het jaren duren voordat een game is overgezet.

Enter Valve en hun draagbare Steam Deck. U hoeft niet te wachten op een conversie – de volledige Steam-bibliotheek van 30.000 games is beschikbaar en klaar zodra de gebruiker inlogt.

Dergelijke kracht heeft echter een prijs. Het Steam Deck begint bij $ 400 (€ 420) en gaat tot $ 650 (€ 680) voor een met behoorlijke interne opslag.

De Switch, hoe zwak ook, is goedkoper, heeft een goede bibliotheek van zo’n 4.000 games en is natuurlijk de thuisbasis van Mario, Zelda, Metroid en tal van andere franchises die uniek zijn voor Nintendo en niet beschikbaar zijn op pc … tenzij iemand een console-emulator installeert en speelt illegaal gedownloade videogame-ROM’s op hun pc.

Nintendo’s vernieuwde Switch OLED komt uit in oktober, gevolgd door het Steam Deck in december. Beide zijn beschikbaar voor pre-order en zijn snel uitverkocht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: