Trinidad en Tobago verloren in 7 jaar tijd 17 miljard dollar door zich te haasten in de gassector

Gebrek aan kennis en misschien een flinke dosis goed gelovigheid zijn twee van de belangrijkste redenen waarom Trinidad en Tobago de afgelopen decennia miljarden dollars aan olie- en gasinkomsten misliepen.
Tijdens een exclusief interview met Kaiteurnews(Guyana), vertelde Anthony Paul, de Trinidadiaanse energiestrateeg, dit op een transparante en eerlijke manier.

Paul deelde dat als gevolg hiervan de oliemaatschappijen 17 miljard dollar in de zakken van de aandeelhouders konden pompen. Hij zei dat dit geld is dat de oliemaatschappijen tussen 2010 en 2017 aan belastingen hadden moeten betalen.

Als Trinidad een voorzichtige manager was geweest, merkte de expert graag op, had dit geld kunnen worden geïnd en gebruikt om een ​​aanzienlijk deel van de staatsschuld van Trinidad af te lossen. die in die tijd op US $ 22 miljard stond.

Verder zei Paul: “TT is geen speler in het stroomafwaartse deel van de Liquefied Natural Gas Market (LNG), waar het grootste deel van ons gas naartoe gaat. Met andere woorden, we houden ons niet bezig met LNG-handel. Als gevolg daarvan krijgen we niet de beste prijs, en de bedrijven die onze bronnen namens ons verkopen, kiezen vakkundig de markten om dat te doen …” Kaieteur News begrijpt dat deze bedrijven in veel gevallen de gasbronnen zouden verkopen aan hun filialen tegen lage prijzen om te voorkomen dat ze hun rechtmatige belastingen betalen. Wanneer de filialen de gasbronnen op de wereldmarkt verkopen, maken ze een grote winst en maken ze die gelden over naar het hoofdkantoor.

De industrie-expert voegde eraan toe: “… Dit is niet illegaal. Onthoud dat bedrijven maar één doel hebben, namelijk het maximaliseren van de winst. Dus ze zouden er alles aan doen om zo min mogelijk belasting te betalen…”

Paul zei dat Trinidad probeerde dit misbruik te verminderen door te proberen meer van zijn gas te gebruiken voor productiedoeleinden, maar zelfs dit loste de problemen niet op, omdat de regering, zei hij, geen aandacht schonk aan de marktprijzen voor de producten die het wilde produceren , noch werd het geleid door een beleid over wat de beste gasproducten waren die moesten worden vervaardigd.

Paul zei dat het land in de beginfase wel wat geld wist te verdienen, maar een andere grote misstap was dat TT er niet in slaagde om de productie capaciteit in andere sectoren naar behoren te pushen. Hij zei dat dit falen om te diversifiëren en niet al te afhankelijk te zijn van oliegeld duurdere gevolgen had.

De Chatham House Advisor zei: “…Zie je, er is niet veel denkkracht van de overheid nodig om dat geld uit de olie- en gassector te laten stromen… Maar zonder de controlesystemen om de uitgaven te beheren en andere uitdagingen die zich voordoen manier, eerlijk gezegd, het leidt tot corruptie. En al snel gaat er aanzienlijke waarde verloren.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: