President Santokhi wil onderdirectoraat Covid bij Volksgezondheid

‘Laat minister Ramadhin weer volksgezondheidsbeleid maken’ 


Iedereen weet het, het is geen nieuws: de algehele gezondheidszorg in het land verkeert in een erbarmelijke staat. Er gaat bijna geen maand voorbij of er is wel een groep personeelsleden binnen die gezondheidszorg die in actie gaat om achterstallige gelden op te eisen of om aandacht te vragen voor de slechte staat waarin veel medische apparaten verkeren. 

Natuurlijk, wordt de onvrede in de gezondheidszorg mede veroorzaakt door de aandacht die Covid-19 opeist, sinds dit virus in maart 2020 zijn intrede deed in het land. Het afgelopen maanden ondergeschoven kindje reguliere gezondheidszorg heeft sterk te lijden gehad en nog steeds onder Covid. Verantwoordelijk minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, had de afgelopen maanden dan ook nauwelijks aandacht voor de reguliere zorg, omdat al zijn aandacht vooral uitging naar Covid-19, Covid-maatregelen en Covid-protocollen. Niet voor niets kreeg hij in de volksmond de bijnaam ‘minister Covid’.

Die over-aandacht voor Covid en de daardoor enigszins verwaarloosde reguliere zorg, hebben nu de aandacht van president Chandrikapersad Santokhi. Hij zei onlangs in een tv-programma, dat de problemen rond de gezondheidszorg zijn besproken in een clusterteam van ministers met het ministerie van Volksgezondheid. ‘Problemen zijn nooit gekoppeld aan een ministerie, zoek een integrale oplossing. De gezondheidssector heeft bewezen hoe belangrijk ze is. En ja, delen zijn verwaarloosd. Men is onzorgvuldig met gelden omgesprongen. Er moet een totale reorganisatie komen van de door Covid-19 gedomineerde gezondheidszorg.’ 

‘Misschien moet er een directoraat covid komen, dan is minister Ramadhin weer vrij om volksgezondheidsbeleid te maken. Nu wordt energie afgepakt door Covid-zorg. Hij heeft ideeën en gaat die presenteren.’

Zeer binnenkort zal moeten blijken of ‘minister Covid’  ‘minister reguliere zorg’ wordt en dat Covid-19 werkelijk gaat vallen onder de leiding van een nieuw te vormen onderdirectoraat Covid. De redactie heeft getracht een reactie te krijgen van minister Ramadhin, maar die reactie bleef vooralsnog uit.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: