Bloementuin in trek bij bezoekers

“Meneer wat kost uw Monkey Mask?” 

Nadat de Surinaamse Orchideeën- en Sierteelt Vereniging (SOSV) de week ervoor al druk werd bezocht, waren ook afgelopen zondag veel bezoekers op de been. De ‘bloementuin’ werd twee weken terug weer opengesteld. Voor voorzitter John Sahibdin ligt de goede opkomst aan het feit, dat de mensen heel lang niet erop uit konden vanwege de lockdown.

“De mensen hebben een planten tekort. En hier is de goedkoopste plek” zegt Sahibdin. “Dat is van niet te onderschatten belang door de dure tijd waarin wij leven.”

Een verkoopster laat weten dat er inderdaad redelijk wordt verkocht. Terwijl ze praat, koopt een bezoekster een van haar planten.

Bij een andere verkoopstand vraagt iemand naar de  ‘Monkey mask’. “Meneer, wat kost uw Monkey Mask?” vraagt een vrouw. Dat is geen mondkap voor apen, maar een plant die zo wordt genoemd door de vorm. De plant groeit in het bos, laat de verkoper weten. Door de gaten in het blad, wordt de associatie met een masker al gauw gemaakt. Wie had kunnen bedenken dat deze naam zo aan zou sluiten in deze tijd van de pandemie?


RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: