Deel achterban ABOP Brokopondo is teleurgesteld in de partijleiding

Een deel van de ABOP achterban in Brokopondo is bijzonder teleurgesteld in de partij. Het gaat erom hoe de partijleiding de kwestie Diana Pokie heeft afgehandeld. Volgens hen is Diana Pokie gedwongen door de leiding van de partij om ontslag te nemen als minister. Wat hen bevreemdt is dat de partij nooit met een duidelijke verklaring naar buiten is gekomen waarom  zij is weggehaald als minister.

Tenminste hadden ze verwacht, dat de structuren van de partij in Brokopondo zouden worden geïnformeerd, omdat Pokie als Assembleelid  gekozen is in het district en ook de trekker is van de partij. Ook is Diana Pokie het gezicht van de Saramaccaanse stam binnen de partij.

‘Pokie verdient deze behandeling niet’

Volgens een districtsraadslid van de ABOP in het district verdient Pokie deze behandeling niet, omdat ze keihard heeft gewerkt. ‘Ze heeft als Assembleelid in de periode 2015 tot 2020 sterke oppositie gevoerd wat ook geleid heeft tot de groei van de ABOP.. Nu wordt ze gecriminaliseerd.’ Hij gaat verder door de partijleiding uit te dagen om met een duidelijke verklaring te komen wat de ex-minister gedaan heeft en niet te schuilen achter een vage verklaring van de Communicatie Dienst Suriname. 

Het is ook niet duidelijk wat de teleurgestelde leden nu zullen doen. Ze zijn zich nu aan het beraden. Uit onderzoek van Dagblad Suriname is gebleken, dat er toch verdeeldheid is binnen ABOP Brokopondo over deze kwestie. Naast de teleurgestelde leden zijn er anderen die aangeven dat er niks aan de hand is en gewoon lid blijven van de partij. Mi e go doro nanga mi ABOP, zegt een jongeman.

Opvallend is dat iemand de opmerking maakte, dat hetgeen Diana Pokie nu overkomt karma is. Diana Pokie was in 2010 gekozen als Assembleelid namens de BEP. Zij is toen met die zetel overgelopen naar de ABOP. Tot de dag van vandaag is het nooit duidelijk geweest waarom ze toen die stap heeft gemaakt.

Intussen heeft vicepresident Ronnie Brunswijk bevestigd, dat ABOP-fractieleidster Dinotha Vorswijk, de Assembleeleden Miquella Soemar-Huur en Edgar Sampie de kandidaat-ministers zijn voor het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer.  Zondag wordt tijdens een structurenvergadering van de ABOP bekendgemaakt wie Diana Pokie zal opvolgen.

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: