Start scholen is niet goed voorbereid

Enkele ouders geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij blij zijn dat hun kinderen weer naar school kunnen, maar dat men de start niet voorbereid heeft. Cherry is moeder van twee en geeft aan dat enkele schoolerven niet schoon zijn gemaakt.

‘Gras bijna tot kniehoogte’

“Ik zette een van mijn kinderen op school en zat even een tijd erover na te denken of ik haar zou laten of toch weer mee zou nemen. Maar, die zat ook al een paar dagen in de spanning om weer naar school te gaan. Hoe zeg je zo’n kind dat ze weer thuis gehouden gaat worden. Je ziet bij enkele scholen gras bijna tot kniehoogte en anderen die bezig waren met renovatie hebben niet opgeruimd. En dat is heel erg gevaarlijk want er ligt hout met spijkers er aan. We praten over kinderen en een ongeluk schuilt in een klein hoekje. De kinderen zijn blij en gaan zeker met elkaar willen zijn, maar door het rennen kunnen de kinderen zich verongelukken”,  zegt Cherry.  

“De veiligheid van mijn kinderen is zeer van belang. Hierdoor heb ik het schoolhoofd erop gewezen dat er contact moet worden opgenomen om het probleem op te lossen”, zegt een andere ouder.

Ook zij geeft aan, dat de school bebost is en dat zij het gevaarlijk vindt. “Slangen kunnen zich ergens verstoppen en wie weet gaat een kind in die omgeving. Educatie is zeer van belang, maar de omgeving waar het kind zich van zeven uur ‘s morgens tot een uur in de middag bevindt, moet ook veilig zijn. Ik ben erg blij dat er geprobeerd wordt om de kinderen tegemoet te komen, maar wees alert en goed voorbereid”, aldus de ouder.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: