‘Mensen zullen eerder sterven vanwege economische situatie, dan vanwege Covid-pandemie’

Een burger heeft de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat hij heel ontevreden is over de economische situatie in het land. Hij stelt, dat de mensen in het land eerder zullen sterven vanwege de economische situatie, dan vanwege de Covid-pandemie.

‘Heel wat mensen verdienen nog steeds SRD 2.000, hoe kom je nu uit met zo’n salaris? Huishuur bedraagt nu al SRD 2.000 per maand. De winkelprijzen zijn nu zo hoog, voedingsmiddelen zijn onbetaalbaar geworden, de kleine man werkt nu gewoon om te overleven. Er zijn nu heel wat werklozen door Covid, niemand die naar die groep omkijkt. Hoe moeten zij overleven? Ik verdien SRD 3.000 per maand, maar als ik huur betaal en voedingsmiddelen koop heb ik geen cent meer over. Heel wat mensen maken zich druk over hoe zij het zullen overleven, ze zitten thuis door Covid en verdienen niets. De regering maakt zich niet druk daarover, in plaats ze het lichter maken voor het volk, maken ze het nu juist moeilijker door het steeds verhogen van alles.’

De burger geeft aan, dat de regering wel pakketten uitdeelt, maar ze werken met namen en gezichten, waardoor degene die het hard nodig hebben, het niet krijgen. 

Met de Covid-pandemie is de situatie in het land veel erger geworden voor de burgers. Velen zijn hun baan kwijt geraakt, andere blijven thuis, omdat hun werkplek gesloten moet blijven. Behalve dat mensen elke dag aan het virus sterven, is de economische situatie in het land heel zwaar en ondragelijk geworden. Velen hebben zichzelf ook in de schulden gewerkt.

De burger vervolgt met: ‘Wanneer mensen dit alles niet meer aankunnen plegen sommige zelfmoord. Dat is heel jammer om te zien. Terwijl er wel veranderingen kunnen optreden, de prijzen hoeven niet zo hoog te zijn. We werken nu alleen om te overleven. Ik blijf maar hopen en toekijken dat de situatie beter zal worden en dat onze kinderen in de toekomst het veel beter zullen hebben’, aldus deze burger.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: