Atompai met overmacht gekozen als nieuwe voorzitter Politiebond

Mielando Atompai is met groots overmacht uit de verkiezingsbus gekomen als de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Politiebond. ‘Rechtvaardigheid, integriteit en transparantie hebben het van al het andere gewonnen’, zei hij na zijn overwinning.

Met 947 stemmen versloeg hij oud-medebestuurslid Johan Rozenblad die niet meer dan 191 stemmen in de wacht sleepte. Atompai was er snel bij door zijn winst wat te relativeen met opmerkingen als dat het ‘geen one man show’ is, maar ‘teamwork’.

Het is een overwinning van de Vernieuwingsbeweging. Jacobus Anantoewe (163 stemmen), Sharveen Koelfat (57) en Lothar Biervliet (40) waren de andere kandidaat-voorzitters.

Sergio Gentle werd gekozen als voorzitter van de Politie Sportcentrale en volgde daarmee Atompai op. Gentle kreeg 674 stemmen achter zich, aanzienlijk meer dan de nummer twee Maryll Chotesing (352).

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Politiebond bestaat nu dus uit voorzitter Atompai, Revelino Eijk (secretaris), Marjorie Peer (penningmeester), commissaris Sergio Gesrooh en de leden Vikash Ghiraw, Yuiasa Branche en Sandhia Boedhoe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: