Shreya Ghoshal zingt al 19 jaar voor Bollywood films

Shreya ging naar Twitter en herinnerde zich hoe ze haar professionele carrière begon op 16-jarige leeftijd. Ze bedankte ook filmmaker Sanjay Leela Bhansali voor het vertrouwen in haar op die leeftijd.

In de tweet schreef Shreya Ghoshal: “19 jaar geleden op deze dag maakte ik mijn debuut in Hindi Films in de iconische film #Devdas. Het is nog steeds levendig in mijn herinneringen aan de magische jaren van het maken van de muziek. Altijd dankbaar voor #SanjayLeelaBhansali voor het geloven in dat 16-jarige meisje..”

Shreya bracht ook hulde aan wijlen acteur Dilip Kumar door een monochrome foto van hem te delen.  De legendarische acteur, die op 7 juli op 98-jarige leeftijd in Mumbai overleed, speelde de hoofdrol in de film Devdas uit 1955. “Terwijl we 19 jaar vieren, groeten we de legende. Devdas toen, nu en voor altijd”, lees de tekst op de foto. In een opeenvolgende tweet uitte Shreya ook haar dankbaarheid jegens haar ouders omdat ze altijd aan haar zijde stonden en schreef: “En mijn ouders omdat ze er dagen en nachten bij me waren om me te maken tot wat ik nu ben.”

Shreya is een van India’s populairste playbackzangeressen en heeft liedjes opgenomen voor films, albums in verschillende talen en prestigieuze prijzen gewonnen voor haar werk. Voor haar werk in Devdas ontving ze een National Film Award, een Filmfare Award voor beste vrouwelijke playbacksinger en een Filmfare RD Burman Award voor nieuw muziektalent. De 37-jarige zangeres was ook te zien als jury in verschillende reality-tv-shows, zoals Indian Idol en Indian Idol Junior.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: