Vier verdachten mensensmokkel opgepakt in Nickerie

De 62-jarige boothouder B.D. en taxichauffeur M.A, (31) zijn woensdag 14 juli in Nickerie aangehouden verdacht van mensensmokkel. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee in verzekering gesteld.

Ook werden, zo heeft Dagblad Suriname vernomen, twee illegale Guyanezen – C.N. (23) en C.D. (21) – verdacht van overtreding van de Vreemdelingenwet in verzekering gesteld.

In de avonduren van maandag 12 juli 2021, Tijdens surveillance tijdens de avondklok van maandag op de Parsram Soekhoeweg – een gebruikelijke route voor illegale praktijken -, zag de politie van Corantijn een personenauto vanuit tegenovergestelde richting komen. Toen de bestuurder de politiewagen zag, keerde die om en reed weg. De surveillerende agenten vonden dat uiteraard verdacht en zetten de achtervolging in.

De auto reed naar het adres van B.D. Daar bleek dat taxichauffeur M.A., een oude bekende van de politie, achter het stuur zat en dat hij de twee illegale Guyanezen als passagiers in de wagen had. Aangezien werd aangegeven, dat de Guyanezen van plan waren vanuit de Nannisluis illegaal de oversteek te doen naar Guyana, werden de vier verdachten aangehouden te voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: