Dc Bhola wijst, na 2 keer te zijn geprikt, op belang van vaccinatie

Dstrictscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost heeft zich dinsdag 13 juli laten inenten met een tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin tegen het Covid-19 virus. Hij werd in mei ingeënt voor de eerste keer gevaccineerd in het s’ Lands Hospitaal, zo meldt zijn commissariaat een dag later.

Hij maakt van de gelegenheid gebruik om te melden, dat nu meer dan 200.000 personen in het land tenminste een dosis hebben gekregen tegen het Covid-virus. Ruim 42.000 personen zijn volledig gevaccineerd.

Onlangs is het vaccineren met het Sinopharm-vaccin ook opgestart. Dus burgers kunnen nu een keuze maken, stelt Bhola.

Overigens is dit Chinese vaccin, zo is bepaald door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, alleen bestemd voor noodgevallen en is het bijvoorbeeld in de Europese Unie en dus ook in Nederland nog niet goedgekeurd. De Surinaamse gezondheidsautoriteiten volgen altijd nauwgezet de richtlijnen en standaarden van de WHO, maar kennelijk wordt daar in het geval van dit Chinese Sinopharm van afgeweken.

Bhola: ‘Laten wij ons nationaal opstellen. Laten wij vooral voor het nationaal belang kiezen waar de volksgezondheid centraal staat en zoveel mogelijk vaccineren. Eenieder wordt opgeroepen om zich te laten vaccineren. Het vaccineren moet doorgaan totdat de juiste vaccinatiegraad bereikt is. Dan kan er vanuit de regering, beter beleid gemaakt worden. Met z’n allen kunnen wij dan weer een normaal leven leiden. Dan kunnen wij hopelijk, bij een hoge vaccinatiegraad, volgend jaar al weer gezellig feesten op het Onafhankelijkheidsplein, de Palmentuin en de Waterkant.’

‘Als burgervader van Paramaribo Noord-Oost kijk ik reikhalzend uit naar die dag, waar eenieder weer vrijelijk verwelkomd kan worden in het hart van Paramaribo. Laten wij ons bijdrage daartoe leveren. Vooralsnog dienen wij ons stipt aan de Covid-19 maatregelen te houden. Laten wij blijven bidden voor het land, voor overwinning op het coronavirus en dat het uiteindelijk goed gaat met Suriname’, aldus DC Bhola.

error: Kopiëren mag niet!