Nizamali Ozir pleit al meer dan 20 jaar voor een Verzekeringskamer

In een gesprek met Dagblad Suriname zegt verzekeringsagent Nizamali Ozir, dat hij voor de derde keer een petitie zal indienen bij het parlement. Ozir heeft al meer dan 20 jaar gepleit voor een Verzekeringskamer. Noch de oppositie noch de coalitie bij de vorige regering hebben gehoor gegeven aan zijn voorstel. Ozir geeft aan, dat hij inmiddels zijn brieven heeft achtergelaten bij de fractieleiders, president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

Blikschaderegeling

Ozir stelt, dat de regering volgens de blikschaderegeling de wet heeft weggelaten waarbij de politie ter plekke aanwezig zou moeten zijn bij een aanrijding. Deze blikschaderegeling houdt in, dat de politie niet meer zal uitrijden bij aanrijdingen – dus niet ter plekke zal verschijnen – indien de voertuigen rijdend (op eigen kracht) de plek van het ongeval kunnen verlaten. ‘Mensen moeten dus onderling regelen en gaan claimen wie fout is.’ Volgens Ozir levert het heel wat problemen op. Vaak genoeg willen de mensen niet toegeven dat ze fout zijn, ze willen niet claimen. Ook geeft Ozir aan dat sommige mensen niet eens verzekerd zijn, anderen hebben zelfs geen rijbewijs.

‘Ze gaan weg en sluiten misschien een verzekering en vervalsen de datum. Niet alleen de mensen lijden verliezen, maar ook de verzekeringsmaatschappij. In deze tijd is het zo, dat de verzekeringsmaatschappij de mensen bij schade aangeeft dat ze moeten appen of mailen, maar de mensen horen soms weken lang niks.’ Dit is maar slechts een deel van de problemen. 

Het doel van een verzekeringskamer

Ozir zegt, dat dit soort problemen uit de handen van de rechterlijke macht moet, omdat er volgens hem weinig rechters zijn die zich bezighouden met technische zaken op het gebied van verzekering. Ook stelt Ozir, dat wanneer zo’n zaak voor de rechter verschijnt, het nooit aan bod komt op de groene tafel en daardoor lijden de mensen alleen verlies. Daarom zou er dus een Verzekeringskamer in het leven geroepen moeten worden, die de problemen zou kunnen oplossen.

Volgens Ozir kan een Verzekeringskamer zichzelf financieren. ‘Er zijn wel 4-5 personen daarvoor nodig, zoals een advocaat, een verzekeringsdeskundige, iemand van de staat (iemand van het ministerie van Financiën) en iemand die administratieve werkzaamheden uitvoert. Maar, er moet een wet komen waarbij de regering toestemming geeft om een Verzekeringskamer te openen.’ Ozir stelt ook, dat het openen van een Verzekeringskamer ervoor zal zorgen dat zowel de verzekeringsmaatschappij als de verzekerden voordeel zal hebben. 

Ozir geeft aan. dat hij al 50 jaar verzekeringsdeskundige is en dat hij wil opkomen voor de belangen van het volk. Volgens hem gaat het om een regeringsaangelegenheid, het ligt in handen van de regering om te zorgen voor een Verzekeringskamer, die de vele problemen van het volk met betrekking tot dit vlak zal oplossen. ‘Dit zal mijn laatste brief zijn, daarna zal ik nooit meer eentje sturen’, zo laat Nizamali Ozir weten.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: