De burger vindt: ‘De regering Santokhi-Brunswijk krijgt dikke onvoldoende – Geen enkele belofte wordt nagekomen’

‘Het volk moet tot nu toe voor alles betalen’

De regering Santokhi-Brunswijk is 16 juli een jaar aan het werk. Wat vindt de burger? Heeft de regering tot de dag van vandaag goed werk geleverd, goed beleid gevoerd of vindt de burger dat er slecht werk is geleverd of steken heeft laten vallen? Vind de burger bijvoorbeeld dat de financieel-economische crisis en de Covid-crisis goed worden aangepakt en dat er goed wordt gecommuniceerd met de samenleving?

Deze vragen heeft Dagblad Suriname gesteld op haar Facebook-pagina en binnen een dag waren er al ruim 580 reacties binnen en het merendeel is niet positief over het optreden van de regering. Uit de reacties is een selectie gemaakt welke hieronder is gepubliceerd. Overigens ook uit een poll op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat het merendeel van de mensen die heeft gereageerd niet tevreden is met de huidige regering en de prestaties ‘super slecht’ vindt (31 procent), gevolgd door ‘slecht (30 procent) en slechts 10 procent is wel tevreden.

Mohamed: ‘De huidige regering is in grote lijnen goed bezig, niet alles verloopt vlekkeloos, maar dat kan je ook niet verwachten in een berooid land. Het volk verwacht veel van de huidige regering,misschien dat het tijd wordt om ook het eigen aandeel te bekijken.’

‘Niks gedaan, het is erger geworden’

QueenJoyce: ‘Niks gedaan. Is erger geworden. Alles overgenomen van de vorige regering. Met hun pakkettenbeleid. Maak ik de tv aan … zie ik alleen maar het uitdelen van pakketten. En steeds voor dezelfde mensen. Zet de prijzen betaalbaar, kan iedereen kopen en genieten… Denk je dat zij die in mooie grote goede huizen wonen het niet zwaar hebben??? En ik zeg de oudjes ……. In hun jonge jaren konden zij grote huizen bouwen en nu in hun oude jaren moeten ze pinaren. Zij worden radeloos, want ze komen niet uit met hun pensioen/AOV.’

‘Wij worden uitgemolken tot de laatste druppel’

Sandra: ‘Het volk moet steeds inleveren. Duurdere benzine. Duurdere prijzen in de winkels en markten. Hogere bedragen nutsvoorzieningen. Het volk levert alsmaar in terwijl dubbele salarissen van ministers en salarissen van al die 1.000 ex-ministers gehandhaafd blijven. Het geld wordt niet gehaald waar het is, bij grootgrondbezitters, goudvelden bij de vorige criminele regering, maar het volk moet alles inleveren. We worden uitgemolken tot de laatste druppel. Zelfs ons dierbaar leven moeten we opofferen aan een experimenteel vaccin waarvan niemand weet wat de uitwerking is op lange termijn. Alsof dat niet genoeg is wordt men met ontslag bedreigd en gediscrimineerd en het volk wordt ook nog tegenover elkaar opgehitst. Ik ben zwaar teleurgesteld in deze rot regering. Over nepotisme niet gesproken. Hun missie is nu vaccinatie opdringen aan het volk want ze houden zoooo veeeel van ons.’

Sharita: ‘Nepotisme, is als ikke ikke de rest mag stikke. Het volk moet de riem strak trekken en voor deze mensen opdraaien. Waarvoor krijgen ze zoveel geld en wie heeft ze daar gezet? Het volk nog steeds om het werk voor ze doen. Laten ze een calculatie maken met al die verhogingen voor een gezin met vier personen op z’n minst met alle nutsvoorzieningen erbij.’

Mireille: ‘Deze regering heeft niks met zich mee. Wij moeten realistisch zijn en ondanks alles hopen op het beste. Geen enkele regering die nu gaat aanzitten gaat het makkelijk hebben.’

‘Waar is diaspora?’

Doontj: ‘1 jaar met zoveel nepotisme family and friend, 1 jaar met zoveel verhoogde prijzen in de winkel, 1 jaar met de koers van 30 naar zogenaamd 21 SRD, 1 jaar lang met benzine verhoging waar hij zelf aangaf dat de benzine terug zou worden teruggedraaid naar 5 en terugdraaien van govermenttake, 1 jaar wo seting met verhoogde prijs voor elektriciteit en water, 1 jaar lang seting met zoveel buikrienen strak binden is er wagenpark van 33 auto’s. Het volk mag stikken. 1 Jaar gebukt met leugens, wo seting en waar is diaspora?’

Anna: ‘Deze president Santokhi heeft toch zijn best gedaan. We leven nog, ook al wat er gebeurt. Er is nog geen enkele Surinaamse burger van de honger dood gegaan. Dus Lang Leve Press Santokhi.’

Ram: ‘Wij hadden iets anders verwacht…transparantie.., maar het schijnt dat transparantie een heel andere betekenis heeft dan wat wij als slimme stemmers hadden verwacht… Ja, niet het volk zou inleveren maar de regering. Eenmaal dichtbij de honing is men bezig met vriendjespolitiek terwijl zij zelf geen cent van hun torenhoge salaris gaan inleveren, wordt de koers verdrievoudigd, benzineprijs verdrievoudigd, straks invoerrechten… Hoe lang gaat het volk blijven inleveren? Let wel, er is een natuurwet. Gelukkig kennen veel politici dat niet, daarom struikelen ze over de rotsblokken.’

Jaiyant: Hetgeen deze twee koppels hebben uitgehaald is:

1. Ze hebben de hoofddader van onze economische malaise veiliggesteld.

2. Ze hebben hun eigen positie en van hun familieleden voor 5 jaren veiliggesteld op de ruggen van de arme Surinaamse burgers.

3. Ze hebben de middenklasse armer gemaakt en de arme klasse doodgemaakt.

4. Ze hebben de rijken, rijker gemaakt en hun positie veiliggesteld.

5. Ze ondersteunen corruptie in staatsbedrijven als EBS en Staatsolie.

6. Ze houden de toekomst van morgen, de jeugd dom, door niet met een oplossing te komen voor dusdanige afstandsonderwijs, dat wel mogelijk is met de hedendaagse technologie, maar ze spelen dom. Distance Learning wordt vanaf 1890 gedaan. Toen was er geen internet en andere mogelijkheden. Dus als men komt zeggen, dat met geen internet Distance Learning niet mogelijk is, moet dat verhaal gestuurd worden naar het rijk der fabelen. Dus de minister van Onderwijs heeft samen met de regering niets uitgehaald in deze Covid-periode.

7. Top geleerden van de VHP hadden een uitgewerkt plan om het land te redden. Was het plan om ons te redden, door ons allen te sturen naar het hiernamaals? Want als de arme bevolking er niet is, dan is het probleem automatisch opgelost.

8. Voor de verkiezing werd aangegeven dat er zoveel microprojecten zijn waarbij elk een met kleine projecten zou beginnen van kleinlandbouw tot kleine ondernemingen tot ook de ijsman et cetera, om zelfvoorzienend te zijn en importen te minimaliseren. Wat merken wij, degenen die landbouw uitoefenen, worden doodgemaakt door een stop van hun export waren/groenten. Indien Landbouw-minister Sewdien vindt dat landbouwers chemicaliën gebruiken, wie geeft toestemming dat chemicalien geïmporteerd worden? Het is diezelfde minister.

9. De kleine ondernemers krijgen geen gelijke kansen en de right man wordt niet geplaatst en of behouden op de juiste posities, maar vrienden, kennissen, broers, zusters en kinderen moeten die invullen, al gaat zo een bedrijf / instituut naar de maan.

10. Dit alles heeft deze regering bewerkstelligd. NIETS ANDERS.

‘Alleen Venetiaan weet hoe uit een crisis te komen’

Aakaash: ‘Helemaal ontevreden met de regeering. Voor mij mag Venetiaan terug komen. Hij was en blijft de beste, alleen hy weet hoe uit een crisis te komen. Ik wil gewoon terug naar de mooie jaren 2000-2010.

Henry: ‘1 jaar lang horen wij Vorige Regering, Vorige Regering, Vorige Regering, Vorige Regering. Maar de BELOOFDE oplossingen blijven uit. Het beleid van de Vorige Regering wordt voortgezet. Nepotisme (familie en vrienden regelarij), corruptie, geen openbare aanbestedingen en dergelijke, geen transparantie, stakingen hier, stakingen daar, lenen en lenen, veel loze beloften met veel leugens, het volk onderdrukken met hoge prijzen, maar nu veel erger en wat nog erger is; alles is A No MI. Alles van de Vorige Regering neemt deze regering over. Hetzelfde zal straks gebeuren wat met de Vorige Regering was gebeurd. Grote protesten en het wegstemmen van deze falende VP en Pres.’

Asok: ‘Tot op de dag van vandaag geen enkele verandering gezien of opgemerkt. Zoals de OW-minister het gezegd heeft, wordt het volk gestraft. (gezegd is gezegd). Alle criminelen van de vorige regering lopen vrij rond. En juist hun onkundige mensen zitten nog steeds op hoge positie die het land verder verarmen. Geen enkele belofte is nog nagekomen.’ 

Navian: ‘Alleen maar rotzooi tot nu toe. Men zou de gestolen gelden en spullen terughalen. Maar, nu zien we dat het volk tot nu toe voor alles moet betalen. Alles wordt duurder in het land, dus voor mij is het 0.0% goed beleid.’

Reno: ‘Op de wijze hoe dingen nu gaan in het land, heeft deze regering niet lang meer te gaan, niet eens een jaar geef ik ze nog! En niet om het feit dat ze zoveel beloofd hebben voor de verkiezingen en tot nu toe zo weinig van de beloften gerealiseerd hebben, en niet om het feit dat het volk geen geloof meer heeft in het politiek stelsel, want ze zijn allemaal een pot nat, hebzuchtige zelfverheerlijkers, oppositie zowel coalitie allemaal toneelspelers, wiens eerste prioriteit is hun elite voortbestaan in stand te houden. Nee, geef ze geen jaar meer, omdat de situatie voorbij ondraaglijk is, en ze dat niet onder ogen willen of kunnen zien. Maar alleen om het feit dat de kosten van levensonderhoud helemaal niet meer te permitteren zullen zijn.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: