Boycot van Surinaamse Brouwerij N.V door winkeliers

De Surinaamse Brouwerij N.V. wordt momenteel geboycot door zo’n 300 winkeliers in geheel Suriname. Ingaande 1 juli nemen deze winkeliers geen producten meer af van de Surinaamse Brouwerij N.V. De reden hiervoor is een brief gestuurd op 23 mei door het bedrijf naar klanten, dat per 1 juni een cash transaction charge wordt geïntroduceerd. Dit houdt in, dat klanten die cash betalen een cash transaction charge van 0.5 procent in rekening zal worden gebracht van het totaal te betalen bedrag voor de levering van producten. Indien de klant digitaal betaalt bij de sales representative of stort bij een bank worden geen extra kosten in rekening gebracht. In die brief geeft het bedrijf de volgende redenen aan: het bevorderen van de veiligheid van de klanten en die van hun medewerkers door te zorgen van een veilige afhandeling van vooral grote geld bedragen.

De verhoogde kosten die de verwerking van contant geld met zich meebrengt en het waarborgen van de gezondheid  van de klanten en hun medewerkers in het kader van de Covid veiligheidsvoorschriften.

In een gesprek met Dagblad Suriname geeft een zegsman van de winkeliers aan, dat ze het oneens zijn met deze maatregel van het bedrijf. Er is tijdens een gesprek met de directie van de Surinaamse Brouwerij N.V aangegeven meer tijd nodig te hebben om zaken in orde te maken en dat zij de vrije keuze moeten hebben in hoe te betalen. Veel van de winkeliers hebben geen bankrekening, beschikken niet over een pinpas en hebben ook geen POS-(pin)apparaten.

Tijdens dit gesprek heeft het bedrijf alleen de ingangsdatum verschoven naar 1 juli en zij die cashless betalen een korting van 0.5 procent krijgen, maar verder bij hun eerder genomen standpunt gebleven. 

De winkeliers vinden, dat ze op zo’n manier gedupeerd worden door het bedrijf en dat ze onnodig in de kosten worden gejaagd. De Surinaamse Brouwerij N.V kan niet voor hen komen bepalen hoe zij moeten betalen, zo stellen de winkeliers. Belangrijk voor hun is dat wanneer de producten zijn geleverd, zij moeten betalen en hoe dat moet aan hen overgelaten worden. 

De winkeliers zijn bang, dat als ze zwichten voor de druk van de Surinaamse Brouwerij N.V, andere leveranciers met soortgelijke maatregelen kunnen komen en dan is het hek van de dam. 

Vandaar dat ze over zijn gegaan om het bedrijf te boycotten totdat er een bevredigende oplossing komt in deze kwestie. De boycot houdt in dat ze geen producten afnemen, maar dat ze de voorraad die ze hebben normaal verkopen.

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: