Regering legt lockdown op nationale feest- en gedenkdagen uit

De noodzaak is gebleken om een verduidelijking te geven omtrent de vastgestelde lockdown op dagen die vanuit regeringswege gelijkgesteld worden aan de zondag. Het moge duidelijk zijn dat deze regeling, waarbij op nationale feest- en gedenkdagen een total lockdown geldt van kracht blijft, zo heeft de Communicatie Dienst Suriname woensdagavond 14 juli bekendgemaakt naar aanleiding van de aankondiging dat de Ied-Ul-Adha offerfeest op dinsdag 20 juli.

De regering is menens al haar ten dienste staande middelen in te zetten om de samenleving te beschermen. Vooral op momenten waarbij meer mensen geneigd zijn om samen te komen. Samenscholing kan namelijk een bron zijn van de verdere verspreiding van het Covid-19 virus.

De regering is echter doordrongen van het feit, dat delen van de samenleving op hoogtijdagen rituelen en religieuze handelingen moet uitvoeren, aldus de voorlichtingsdienst van de regering.

Eenieder wordt opgeroepen via de geëigende kanalen zich op te geven voor tijdelijke dispensatie om op die dagen, nodige handelingen te kunnen plegen. Voorgaande steeds met strikte inachtneming van de geldende Covid-19 protocollen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: