Braziliaanse goudzoeker (44) doodgeschoten door overvallers te Antonio de Branco

Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname kregen dinsdagmiddag door tussenkomst van de Recherche van regio Oost de melding, dat de 44-jarige arbeider Rovaldo Silva door opgelopen schotverwondingen was overleden. Dit meldt het korps woensdagavond 14 juli.

Het slachtoffer was te werk gesteld op een goudconcessie gebied bij Antonio de Branco in het Lawagebied te Sipaliwini. Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat vier zwaar gewapende mannen naar het gebied waren gegaan voor het plegen van diefstal met geweld. Op een gegeven moment ontstond er een schotenwisseling tussen oplettende militairen die ter plaatse zijn gestationeerd voor werkzaamheden en de vier gewapende verdachten.

Bij die gelegenheid werd er op de arbeider Rovaldo geschoten. Het slachtoffer werd daarbij in beide knieën geraakt en is ten gevolge van veel bloedverlies ter plaatse overleden. Na de schotenwisseling vluchtten de vier gewapende mannen het bos in.

Het lichaam van Silva is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek van deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: