Zeventig avondklok-overtreders in de kraag gevat in een nacht

Leden van de zogenoemde stootgroep van het Korps Politie Suriname hebben in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juli 70 overtreders van de avondklok, waaronder 18 vrouwen, opgepakt en overgebracht naar het André Kamperveen-stadion. Vier mannen die hevig te keer gingen tegen de politie werden ter afkoeling overgebracht naar het cellenhuis van het bureau Keizerstraat en Flora, zo bericht het korps woensdag 15 juli.

Tijdens surveillancewerkzaamheden werd te Schimmelpenninck ter hoogte van de Kwerimanstraat een menigte waargenomen. Daar trad het gemengd team op waarbij de 31-jarige E.S. die zich verdacht gedroeg. aangehouden. Op hem werden aangetroffen en inbeslaggenomen een tas inhoudende een grijs T-shirt en een blauwe pet met als opschrift op beiden POLITIE. Ook werden twee stuks ty rap bij hem gevonden en in beslag genomen.

De verdachte verklaarde, dat hij het T-shirt en de pet op straat had gevonden. Hij is op zaterdag 10 juli voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de man door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: