President Santokhi ontvangt delegatie Surinaams Olympisch Comité

Van 23 juli tot en met 8 augustus vinden Tokio, Japan, de Olympische Spelen 2020 plaats. Jaïr Tjon En Fa (wielrennen), Sören Opti (badminton) en Renzo Tjon A Joe (zwemmen) zullen Suriname vertegenwoordigen. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 13 juli een delegatie onder leiding van Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), ontvangen op het kabinet.

Tjon-A-Fat zegt woensdag tegenover de Communicatie Dienst Suriname, dat er een lange weg wordt afgelegd om op de Olympische Spelen aanwezig te zijn.

‘Wij hebben het niveau van de sporters en wat je zou verwachten gedetailleerd besproken met het staatshoofd. Onze wielrenner Tjon En Fa behoort tot de top tien van de wereld, hij heeft in 2019 een wereldrecord gevestigd op zijn favoriete onderdeel. Het is al een eer om mee te mogen doen aan het populairste sportevenement van de wereld en de verwachtingen zijn reëel’, aldus de SOC-voorzitter.

President Santokhi is zeer enthousiast wat de sport betreft. De SOC-voorzitter benadrukt de inzet van de president en de samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport bijzonder te waarderen.

Het staatshoofd heeft namens de regering steun toegezegd om betere faciliteiten en mogelijkheden te creëren voor de sportontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!