President Santokhi accepteert ontslagverzoek van minister Diana Pokie

Minister Diana Pokie van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft maandag 12 juli een schrijven aan het staatshoofd gericht waarin zij haar portefeuille beschikbaar heeft gesteld, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname woensdagmiddag 14 juli.

Als reden voor het ontslagverzoek is gegeven, dat het politieke draagvlak voor haar verder functioneren als minister in de Regering Santokhi/Brunswijk is komen weg te vallen.

President Santokhi heeft op grond van zijn constitutionele bevoegdheden en ingegeven door de consultaties eerder gevoerd en dat beleidsinstructies niet zijn opgevolgd door de minister, het verzoek tot ontslag gehonoreerd. Vanwege de gezondheidssituatie van Pokie kon dit gesprek niet eerder plaatsvinden.

De bewindsvrouwe is bedankt geworden door de president en de vicepresident voor haar bijdrage. Diana Pokie heeft aangegeven dat zij beschikbaar blijft om in welke functie dan ook een bijdrage aan deze regering te willen leveren.

Het gesprek met de bewindsvrouwe is woensdagochtend gevoerd in een constructieve en openhartige sfeer op het Kabinet van de President in aanwezigheid van de Vicepresident en de vicevoorzitter van de Raad van Ministers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: