Veel kerkgangers nog huiverig om de kerk te bezoeken

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele kerkgangers naar een reactie op het openstellen van de kerken. Enkele kerkgangers die de kerk zondag bezocht hadden, geven aan dat alles vlot en ordelijk verlopen is. De maatregelen werden in acht genomen, zoals temperatuur opnemen, mond- en neusbedekking en ook de 1.5 meter afstand werd in acht genomen. Ook de tijdsduur werd verkort en enkelen kwamen in kleine groepen bijeen, drie groepen op een dag. 

Ondanks dat de kerken wel opengesteld zijn voor zo’n 50 personen per keer, zijn er toch maar weinigen die de kerk bezoeken. Kerkgangers geven aan, dat ze nog huiverig zijn om de kerk te bezoeken, omdat het besmettingsgevaar nogal groot blijkt te zijn.

Maar, ook geven ze aan dat iedereen praat over dat de Delta-variant opkomst is en hierdoor zijn velen angstig. Velen zeggen, dat ze maar thuis zullen blijven en zelf zullen bidden, omdat God overal is. Ouders met kinderen zeggen, dat ze hun kinderen niet bloot willen stellen aan het virus, ook omdat mensen in de kerk de gewoonte hadden om anderen te omhelzen. Een burger zegt: ‘Niet omdat je in de kerk bent wil dat zeggen dat God je zal beschermen, je gaat je ook aan de regels moeten houden, anders breng je anderen zo in gevaar.’ 

De mensen hebben verdeelde meningen over het openstellen van de kerk maar veelal kijken sommige ook toe hoe de situatie in de komende periode eruit zal zien.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: