NDP:Assembleelid Jennifer Vreedzaam: ‘Ramadhin slechtste minister van Volksgezondheid’

NDP-Assembleelid Jennifer Vreedzaam noemt Amar Ramadhin de slechtste minister van Volksgezondheid. ‘Hij is ongeschikt, zoekt oorlog met de hele sector en beschermt de samenleving niet.’

Volgens de parlementariër wordt het beleid van de Volkgezondheid-minister gekenmerkt door rancune, misleiding, geen planning en chaos. Vreedzaam sprak dinsdag 13 juli op een persconferentie van de NDP-fractie.

Volgens haar heerst er totale chaos in de gezondheidssector. De sector wordt verwaarloosd, verpleegkundigen, artsen en overige medewerkers  zijn ontevreden en er is geen uitzicht dat op korte termijn verbetering optreedt in  de situatie. Het kan er bij het Assembleelid niet in, dat vooral in de huidige situatie met Covid-19 er geen geld wordt gestopt in de gezondheidssector, terwijl volgens haar de regering wel over geldmiddelen beschikt. Met verhogingen van alles haalt de overheid geld binnen. Waar gaat al dat geld naar toe?, vroeg ze zich af.

De huidige situatie in de gezondheidssector vindt ze heel ernstig. Voor SZF-recepten moet worden bijbetaald, de tarieven voor consulten zijn verhoogd, er is geen geld voor de Medische Zending en de topzorg is in gevaar. Ook wordt er rancune toegepast in de kwestie van de Cubaanse artsen en de Filipijnse gezondheidswerkers. Iedereen trekt weg en de poli’s in het Regionaal Wanica Ziekenhuis zijn gesloten.

Aan de andere kant zegt Vreedzaam, dat alleen maar “vriendjes” worden geaccomodeerd voor de levering van diensten, vooral bij de Covid-19 gerelateerde diensten. Alle belofte ten spijt komt volgens de parlemenatriër het maar niet goed met de gezondheidssector. De NDP-fractie heeft in februari per ingediende motie de regering c.q. de minister opgeroepen het vaccinatiebeleid en het algemeen Covid-beleid goed uit te stippelen. Waar is al het Covid-geld naar toe gegaan? Vreedzaam vindt dat het geld in de eerste lijnzorg gestopt moest worden ter verbetering van de vroege behandeling.

Ze waarschuwt ervoor dat de Delta-virus variant vroeg of laat ook in Suriname zal opduiken. Ze roept op om nu reeds beleid te maken hierop. Volgens informatie is deze variant besmettelijker bij kinderen. Ze vindt het daarom onbegrijpelijk, dat vanuit Volksgezondheid het advies is gegeven dat de scholen open mogen gaan. Vreedzaam keurt met klem het beleid van de minister van Volksgezondheid af. ‘Laat iemand anders het werk doen’, zei ze.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: