Roy Bhikharie: ‘Waarop is de eis gebasseerd?’

De horecabedrijven zijn recentelijk opengesteld, maar ze stellen dat de klanten worden verplicht om aan te tonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het Covid-virus.

In gesprek met Dagblad Suriname geeft PVP-leider Roy Bhikharie zijn kijk hierop. Hij geeft aan, dat men zich als eerste moet afvragen van wie de eis komt. ‘Waarop is de eis gebaseerd? Zelfs de overheid heeft in de beperkende maatregelen die eis niet opgenomen. Er is geen legitieme en legaal grond daarvoor. Uit geen enkel onderzoek is gebleken dat gevaccineerden of niet-gevaccineerden minder besmettingsgevaar vormen, beide groepen kunnen dood gaan. De onrechtmatige vorm van ‘vaccinatieplicht’ maakt inbreuk op mensenrechten, de keuze- en bewegingsvrijheid, de vrijheid van denken en geweten.’

Volgens Bhikharie berust het recht op leven en dood uitsluitend bij de Almachtige. Hij stelt, dat de overheid een zorgplicht heeft. ‘Je kan niemand dwingen om iets te gaan doen, anders is dat in strijd is met je zorgplicht.’

Ook zegt Bhikharie, dat niemand hem kan garanderen dat hij in leven zal blijven als hij zich laat vaccineren, niemand weet of er na twee maanden misschien bloedstolsels kunnen optreden. Deze zogenaamde ‘vaccinatieplicht’ is niet gebaseerd op voldoende betrouwbare data, die de effecten op korte, middellange en lange termijn kunnen voorzien.

Alhoewel de Staat verantwoordelijk is voor de volksgezondheid, geeft Bhikharie aan dat het volk noch direct noch indirect gedwongen mag worden om deel te nemen aan zo een experiment. ‘Hiermee verzaakt de Staat haar zorgplicht om burgers te beschermen tegen de voornoemde dwang en eenzijdige oplegging van een arbeidsbeding.’

Bhikharie stelt dat de horecasector illegaal bezig is. Op zo’n manier wordt er apartheid gecreëerd en dat op zijn beurt creëert vijandigheid zoals ruzie met familieleden, vrienden, ook ruzies tussen bedrijven onderling.

‘Het is niet goed, je zaait verdeeldheid. Een heleboel mensen die niet gevaccineerd zijn vermijden contact met gevaccineerden, omdat er wordt gezegd dat de gevaccineerden het virus juist verspreiden.’ Volgens Bhikharie zijn dit mensen die zich God wanen. ‘Zij weten beter wat niemand nog weet en plus willen ze je dingen opleggen. Het is een oproep aan degene die zich God wanen: Schoenmaker houd je bij je leest. Doe je werk en laat gewoon de overheid de maatregelen uitvoeren. Zolang er voldoende ventilatie is moet een ieder kunnen gaan met in inachtneming van het aantal personen en de afstand tussen tafels’, aldus Roy Bhikharie.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: