Ook senioren burgers vinden de situatie knellend

De huidige situatie in het land zorgt ervoor, dat meer mensen langs de straat staan om mee te verkopen. Zelfs mensen van wie gedacht zou moeten worden dat zij nu moeten genieten op hun oude dag. Ook die zie je langs de straat staan.

Trustan die samen met zijn vrouw verkoopt, geeft aan dat het toch wel zwaarder is dan het lijkt. ‘Ik werk namelijk voor een bedrijf, maar help mijn vrouw op de vrijdagen te verkopen.’ Zijn vrouw verkoopt bollen, koekjes, sappen en vruchten die op dat moment in seizoen zijn. Samen met de vier kinderen staat zij dagelijks langs de straat haar zelfgemaakte spullen te verkopen. ‘Ik zie hoe zwaar het is om zo in de zon te staan en dan heb je ook weer dagen waarop je maar een tot vijf spullen hebt verkocht. Ik hoop dat het iets beter wordt, want zo werken lijkt echt een straf is.’

Opa Jamil doet ook mee aan de verkoop langs de straat. Hij zegt, dat hij genoodzaakt werd te verkopen om zo zijn gezin bij te staan. Hij woont met zijn vrouw, twee kinderen en een kleinkind.

‘Het ene kind heeft nog steeds ondersteuning nodig door zijn situatie, maar ik krijg wel hulp van mijn oudste’, zegt opa Jamil. Hij is soms samen met zijn schoonzoon langs de straat, maar de meeste dagen verkoopt hij alleen. Opa Jamil verkoopt warme vis, chips en keukenartikelen.

‘Ik ben er elke dag. Ook anderen die op mijn leeftijd zijn, verkopen in de buurt. Om eerlijk te zijn vind ik het erg, dat wij nu nog zo hard moeten werken’, zegt opa Jamil. ‘Het enige wat wij vragen is dat er iets gedaan wordt aan de prijzen. Dit maakt het veel moeilijker. We halen het zo niet en enkelen van ons geven hun leven zelfs zo op. Ik hoop dat er een positieve verandering komt want zo kan het niet.’

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: