Bushouders NVB leggen staatvervoer stil

Bushouders die voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) de verschillende bustrajecten over het hele land onderhouden, hebben dinsdag 13 juli hun diensten gestaakt, omdat ze vanaf mei hun reguliere betalingen nog steeds niet hebben ontvangen. Ook boothouders die de oeververbindingen onderhouden hebben om dezelfde reden hun diensten stil gelegd.

Een andere kwestie die speelt is, dat bushouders die het verplegend personeel van de diverse ziekeninrichtingen vervoeren sedert vorig jaar november geen geld hebben ontvangen. 

Afgezien dat ze nog niet uitbetaald zijn voor geleverde diensten, zijn de bushouders verenigd in de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) ook bezig met besprekingen met NVB-directrice Fariyal Renfrum over aangepaste tarieven. De recente koersontwikkelingen en de verhoogde brandstofprijzen rechtvaardigen een aanpassing van de tarieven.

De OBS zegt dat ze haar leden pas weer gaan rijden wanneer hun uitbetaling is gegarandeerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: