Wegenautoriteit gestart met herstel Van ’t Hogerhuysstraat

De kraters die de afgelopen periode een vlotte doorgang van het verkeer over de Van ’t Hogerhuysstraat hebben bemoeilijkt, behoren binnenkort tot het verleden. De Wegenautoriteit, ressorterende onder het ministerie van Openbare Werken (OW), heeft maandag 12 juli een aanvang gemaakt met het herstellen van voornamelijk het westelijk gedeelte van het wegdek, dat momenteel in een zeer deplorabele staat verkeert. 

Hemantkoemar Badloe, hoofd Uitvoering Wegenautoriteit, zegt dat het in de bedoeling ligt dit zodanig te herstellen dat het verkeer zich zonder oponthoud kan verplaatsen, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname dinsdag 13 juli. Het gaat om delocaties tegenover het Gow2-servicestation waar ongeveer 55 meter aan wegdek gerehabiliteerd wordt en enkele meters verder – tegenover Restaurant Khazana – gaat het om ruim 60 meter die van een nieuwe laag asfalt voorzien zal worden. Er zal een 4 centimeter dikke laag gelegd worden.

Na deze werkzaamheden zullen ook de overige en minder diepe gaten in het wegdek gedicht worden. Voor de aanpak is zwaar materieel aangevoerd, te weten een graaf-, wals-, bezem- en asfaltspreidmachine.

De werkzaamheden zullen voornamelijk tijdens de avondkloktijden uitgevoerd worden, omdat er dan weinig verkeer op de weg is. Voor essentiële diensten zal ruimte gecreëerd worden. 

Badloe wijt het slechte wegdek aan achterstallig onderhoud, maar voornamelijk aan het water dat na regenbuien lang blijft liggen. ‘Dat is een van de belangrijkste oorzaken.’ Na het herstel van de wegvakken zal de WA samen met OW de riolering aanpakken om ervoor te zorgen dat het regenwater sneller wegtrekt.

error: Kopiëren mag niet!