NASA bereidt zich voor om Hubble over te schakelen naar
back-uphardware

NASA heeft zijn Hubble-ruimtetelescoop in de “veilige modus” -configuratie geplaatst nadat de payload-computer – die zijn wetenschappelijke instrumenten bestuurt – plotseling stopte met werken.

Op zondag 13 juni stopte de computer terwijl astronomen de 31 jaar oude telescoop gebruikten om pulserende sterren op 200 miljoen mijl afstand te onderzoeken.

Ingenieurs hebben geprobeerd de telescoop van $ 1,5 miljard opnieuw op te starten, tot de conclusie dat een verslechterende geheugenmodule waarschijnlijk tot de computerstoring heeft geleid.

“Vrijwel alles op Hubble is volledig redundant, wat betekent dat er een back-up is als er iets mislukt”, zei NASA’s astrofysica-directeur Paul Hertz. “We kunnen niet precies zeggen wat er mis is, maar we denken dat het een storing is in een onderdeel dat we proberen te isoleren.”

De payloadcomputer is een NASA Standard Spacecraft Computer-1 (NSSC-1) systeem gebouwd in de jaren tachtig. De NSSC-1 en een tweede back-upcomputer hebben toegang tot en gebruik van vier onafhankelijke 64K-geheugenmodules. De payloadcomputer gebruikt slechts één geheugenmodule, de andere drie dienen als back-ups.

Een team van ongeveer een dozijn mensen in het Goddard Space Flight Center van NASA in Maryland ontwerpt en test procedures, opdrachten en andere gerelateerde items die nodig zijn om de getroffen hardware te omzeilen.

Teams besteedden begin juli aan het ontwerpen en testen van operationele procedures, opdrachten en andere gerelateerde items die nodig zijn om een ​​switch uit te voeren om de getroffen hardware te omzeilen.

Het team voerde in 2008 een vergelijkbare omschakeling uit, waardoor Hubble de normale wetenschappelijke operaties kon voortzetten nadat een Command Unit/Science Data Formatter was mislukt. Een onderhoudsmissie in 2009 verving vervolgens de gehele Science Instrument Command and Data Handling-eenheid door de eenheid die momenteel in gebruik is.

error: Kopiëren mag niet!