Grootschalige bouw voor een diepwaterhaven van US $ 130 miljoen in de Berbice-rivier in Guyana.

Het Canadese bedrijf CGX Energy Incorporated, dat onlangs is begonnen met boren naar olie in het Corentyne Block voor de kust van Guyana, is begonnen met de bouw van wat de eerste diepwaterhaven van Guyana in de Berbice-rivier zal zijn.

Bij het informeren van aandeelhouders legde CGX uit dat haar dochteronderneming Grand Canal Industrial Estates Inc (GCIE) betrokken is geweest bij civiele werken in verband met de bouw van de Berbice Deep Water Port (BDWP) van 130 miljoen dollar.

De constructie wordt uitgevoerd op 30 hectare grond aan de oostelijke oever van de Berbice-rivier, grenzend aan Crab Island.

Momenteel wordt er gewerkt aan de toegangsweg en de verbindingsbrug voor de site. Bovendien verplaatsen ze nutsbedrijven langs de Berbice-rivier.

“De bouw van het kadeplatform en de toegangsschraag zijn momenteel gepland om in september 2021 te beginnen.

De faciliteit is ontworpen om een ​​werfplatform van 220 meter lang en 30 meter breed te hebben, toegankelijk via een 50 meter lange schraag”, aldus het bedrijf.

Deze locatie wordt momenteel gebruikt als logistieke basis en zal ook de haven bedienen, die op 3,2 km afstand ligt.

Het CGX diepwaterhavenproject is in de maak sinds 2010, toen het bedrijf een huurovereenkomst van 50 jaar op het terrein kreeg. Maar het duurde tot eind 2020 voordat GCIE begon te adverteren voor een aantal hogere functies met betrekking tot het diepwaterhavenproject, waaronder de functies van projectmanager, civiel ingenieur en gezondheids-, veiligheids- en milieufunctionaris.

In mei 2019 had de voormalige regering een strategische joint venture tussen CGX Energy Inc en Frontera Energy Corporation goedgekeurd voor de exploitatie van twee offshore-petroleumprospectielicenties in ondiep water voor de Corentyne- en Demerara-blokken – die beide grenzen aan het Stabroek-blok van ExxonMobil, waar meerdere ontdekkingen zijn gedaan.

CGX, dat van de regering van Guyana een deadline van november 2021 kreeg om zijn eerste put in het Corentyne-blok te boren, heeft vorige week pas zijn eerste exploratieput gepushed – de Kawa-1-put.

error: Kopiëren mag niet!