Frankrijk herdenkt bestorming van de Bastille

14 juli is de dag waarop Frankrijk en zijn overzeese departementen en gebieden de Bestorming van de Bastille herdenken. Op deze dag in 1789 werd het koninklijk fort en tevens gevangenis in Parijs door de burgerij bestormd. De Bastille stond symbool voor de gevestigde orde en de bestorming hiervan luidde het begin van de Franse Revolutie in.

De Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, blikte vandaag niet alleen terug op dit belangrijke moment in de Franse geschiedenis, maar keek ook vooruit naar de reeds bestaande samenwerking met Suriname, als buurland van Frans Guyana, om gezamenlijk verschillende uitdagingen aan te pakken.

Op zijn residentie hield Joly een toespraak waarvoor president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk uitgenodigd waren. Diverse andere ministers van Surinaamse zijde en leden van De Nationale Assemblée waren eveneens aanwezig.  

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: