‘We moeten nu gebruik maken van de gelegenheid om te verkopen’

‘We hebben geen tijd te verliezen. Dat is nu niet te permitteren’, zegt een burger in gesprek met Dagblad Suriname, die lang het Pad van Wanica verkoopt.

‘Al tegen zeven uur in de ochtend heb je een drukte. Grotendeels proberen de bezoekers van de markt de maatregelen in acht te nemen en dat is heel goed, zegt de verkoper. Al om vier uur in de ochtend zie je mensen bezig met de voorbereidingen om te verkopen. Nu er gelegenheid is om te verkopen moeten we daar gebruik van maken. Hopelijk komt er geen andere belemmering tussen, want ik ben ook niet lang terug gestart met de verkoop. Ik heb mijn werk verloren. Ik moest intussen een oplossing vinden om te verdienen. Verkopen was de enige uitweg. Een bedrijf benaderen voor werk, leef mij niet verstandig. Velen zijn nu in de fase waarin zij hun schade proberen in te halen. Iemand in dienst nemen, komt niet goed uit. Maar, je hebt wel anderen die door middel van personeelsuitbreiding hun schade trachten in te halen. Om eerlijk te zijn is dat niet haalbaar voor mij. Ik ga me dan moeten druk maken om de benzinekosten en andere zaken. Die extra ga ik mij niet kunnen permitteren.’

‘Ik probeer nog steeds dingen op een rij te zetten, van wat deze regering van plan is’, zegt een andere verkoopster.

‘Naast alle gepraat en de beloften die gemaakt zijn, heb ik meegemaakt dat na elke ondersteuning je een grote verhoging krijgt. Dat probeer ik te verwerken’, aldus de verkoopster

TM 

error: Kopiëren mag niet!