VS wordt geconfronteerd extreme hitte

De Verenigde Staten worden verschroeid door meer extreem heet weer, waardoor in veel gebieden ten westen van de Rockies extreme hittewaarschuwingen worden gegeven.

De Amerikaanse National Weather Service blijft burgers ten westen van de Rocky Mountains waarschuwen om zich schrap te zetten voor gevaarlijk hete omstandigheden, aangezien het land te maken heeft met enkele van de heetste temperaturen ooit gemeten – 54,4 ° C geregistreerd in Death Valley in Californië op vrijdag.

Alleen al in Ohio zijn minstens 116 mensen omgekomen door de hitte, en veel meer Amerikanen zoeken onderdak in geïmproviseerde koelcentra waar airconditioning en vloermatten mensen de broodnodige rust bieden.

Om het nog erger te maken: bosbranden, aangewakkerd door harde wind, treffen gebieden van de Canadese grens helemaal naar het zuiden tot aan Mexico – en verstoren de stroomvoorziening die nodig is voor airconditioningsystemen.

Juni 2021 was de heetste in de geschiedenis van de VS, waarbij tientallen mensen omkwamen, stroomvoorzieningen werden uitgeschakeld en vitale waterreservoirs uitgeput raakten.

error: Kopiëren mag niet!