Reshma Roopram, PvdA-wethouder Barendrecht, doet gooi naar voorzitterschap landelijke PvdA

Reshma Roopram, PvdA-wethouder in Barendrecht, wil voorzitter worden van de landelijke PvdA (Partij van de Arbeid). Dat heeft ze zondag 11 juli via Twitter laten weten. ‘Met veel enthousiasme stel ik mijzelf kandidaat voor het partijvoorzitterschap van de PvdA’, aldus Roopram, die in een filmpje van bijna 2 minuten haar plannen toelicht:

‘We staan op een kruispunt. Zetten we de partij in de uitverkoop of willen we weer bouwen?’’ Roopram wil werken aan een PvdA, die ervoor zorgt dat de overheid er weer voor iedereen is, zodat werken loont, er voor iedereen hulp is en het vinden van een betaalbare woning de normaalste zaak van de wereld is. Verder vraagt ze aandacht voor zaken als vrijheid, veiligheid, integratie en immigratie en de energietransitie.

Roopram werd geboren in Den Haag en groeide op in een Surinaams-Hindoestaans gezin, waarin het veel over politiek ging. Haar oom was vicepremier van Suriname. In 2001 werd de ze gekozen tot Miss Universe Nederland. 

Acht jaar later kwam de naar Barendrecht verhuisde Roopram in de gemeenteraad voor de PvdA. Sinds drie jaar is ze wethouder, onder meer van jeugdzaken. Zo strijdt ze tegen armoede onder jongeren.

De 42.000 PvdA-leden kiezen op 2 oktober de nieuwe voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!