Lil Nas X kreeg onnodige kritiek

Lil Nas X kreeg wat onnodige kritiek voor zijn uitvoering van “MONTERO (Call Me By Your Name)” tijdens de BET Awards van dit jaar.
Een legende uit de branche heeft er echter voor gekozen om Nas X niets dan liefde te sturen. Tijdens The Clay Cane Show op SiriusXM Urban View werd de onvergelijkbare soulzangeres Patti LaBelle, die de 20ste verjaardag van haar kookboek LaBelle Cuisine: Recipes to Sing About promoot, gevraagd naar openlijk queer artiesten in R&B, mensen die altijd aanwezig waren , maar een onderwerp waar in het verleden nooit echt over werd gesproken of zelfs maar openlijk werd getoond.

De 77-jarige, die al heel lang een voorstander is van de LGBTQ+-gemeenschap, zei: “Mensen begrijpen dat mensen hun leven moeten leiden zoals ze moeten leven… het is goed om jezelf te zijn, laat de chips vallen. Wees niet bang en blijf de rest van je leven in de kast.” Ze vervolgde: “Lil Nas X kwam naar buiten en hij kuste een man op de BET Awards en dat was wat hij wilde doen. Maakt dat hem een ​​slecht mens? Nee, hij deed het zelf — ik zeg blijf je doen.”

Het optreden van Lil Nas X was eigenlijk een eerbetoon aan de video ‘Remember The Time’ van Michael Jackson uit 1992, geregisseerd door John Singleton en met Eddie Murphy, Iman en Magic Johnson. Een gezelschap mannelijke dansers begeleidde het spectaculaire optreden van Nas X dat ook plaatsvond op LGBTQ+ Pride Day, een toeval dat niet onopgemerkt bleef. “MONTERO” was Nas X’s tweede nummer één hit in de Billboard 100 na zijn breakout-hit “Old Town Road”. Uitgebracht in maart en bekend om zijn LGBTQ+-thema’s, zal “MONTERO” dienen als het titelnummer voor zijn aankomende album.

error: Kopiëren mag niet!