Directeur St. Vincentius Ziekenhuis wil vaccinatiegraad onder personeel opvoeren

De directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori, wil de vaccinatiegraad onder zijn personeel opvoeren. Hij zei zaterdag in gesprek met Dagblad Suriname nog, dat het niet zo eenvoudig is om te kunnen achterhalen hoeveel verpleegkundigen zijn gevaccineerd tegen het virus Covid-19. ‘We hebben wel de lijsten van mensen die bij ons gevaccineerd zijn, maar geen aparte lijst hoeveel van ons eigen personeel gevaccineerd is. Ze kunnen bij ons gevaccineerd zijn, maar ook op andere locaties. We moeten de info dus nog verzamelen.’

‘Vaccinatiegraad nog  beetje aan de lage zijde’

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, blijkt niet precies te weten hoe het is gesteld met de vaccinatiegraad onder verpleegkundigen, zo zei hij eerder tegen Dagblad Suriname. ‘Die informatie zouden we moeten natrekken. Ik kan wel zeggen, dat de vaccinatiegraad nog een beetje aan de lage zijde is, in die zin van, ik weet niet zeker of we de 50 procent hebben gehaald.’ Nadere informatie over de hoogte van de vaccinatiegraad bleef uit.

Maar, zondag 11 juli had de directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis wel informatie over de vaccinatiegraad onder zijn personeel. ‘Ik heb de informatie van de vaccinatie unit gekregen, dat op dit moment circa 43 procent van het totaal personeel van het SVZ is gevaccineerd.’

Dat aantal lijkt de eerder gedane uitspraak van minister Ramadhin over de lage vaccinatiegraad te bevestigen.

‘Als zorginstelling behoor je voorop te lopen’

Hindori: ‘Ja, nu ik weet dat het om 43 procent gaat, tot nu toe, ga ik er zeker werk van maken om het op te voeren. Persoonlijk vind ik het percentage behoorlijk laag. Als zorginstelling behoor je voorop te lopen. Bovendien loopt ons frontlinie personeel ook meer risico’s om zelf besmet te raken. Dus meer vaccinaties onder het personeel van het SVZ is de boodschap.’

De directeur van het SVZ is van plan de voorlichting op te voeren, ‘zodat we de twijfelaars over de streep helpen trekken’. ‘We gaan eraan werken. Maar, je kunt vaccineren niet verplicht stellen. Veel voorlichting geven dus, zodat nog meer personeel voor vaccineren gaat kiezen’, aldus Hindori.

PK

error: Kopiëren mag niet!