Eindelijk, na 28 jaar prijs voor Argentinië: Messi en team winnen Copa América

Het is Argentinië en Lionel Messi eindelijk gelukt. Na 28 jaar heeft Argentinië weer een groot internationaal toernooi gewonnen. Ze versloegen zaterdag 10 juli Brazilië met 1-0 na een goal van Angel Di Maria. Met de zege in de finale van de Copa América pakte de sterspeler van FC Barcelona eindelijk zijn eerste grote prijs. Het betekende duidelijk veel voor Messi en zijn ploeggenoten.

Na vier verloren finales (3x Copa América en de WK-finale van 2014) was er de vreugde, de ontlading bij de sterspeler na het laatste fluitsignaal in het Maracanã in Rio de Janeiro enorm en liet hij zijn tranen de vrije loop.

‘Ik heb vaak van dit moment gedroomd, maar in het verleden lukte het steeds net niet. Ik ben zo vaak verdrietig op vakantie gegaan met mijn familie. Ik bracht dan de dagen door zonder iets te willen. Deze keer is alles anders.’

‘Ik voel me nu onbeschrijfelijk gelukkig. Al moet het nog echt tot me doordringen dat we gewonnen hebben en de kampioen zijn. Ik denk dat dit een wedstrijd voor de geschiedenisboeken is. Niet alleen omdat we de Copa América in de wacht hebben gesleept, maar vooral omdat we Brazilië in eigen land verslagen hebben.’

Al voor de start van het toernooi voelde Messi dat er iets moois kon gaan gebeuren. ‘Ik had veel vertrouwen in deze groep, die de laatste jaren alleen maar sterker is geworden. We zijn altijd bezig om beter te worden en er is niemand die klaagt.’

Waar winnaars zijn, heb je ook verliezers. Aan de kant van Brazilië verliet Neymar, een goede vriend van Messi, in tranen het veld. Na afloop vond Neymar enige troost bij Messi, met wie hij tijdens hun gezamenlijke periode bij  FC Barcelona een hechte vriendschap opbouwde.

error: Kopiëren mag niet!