Niet Poirier op brancard afgevoerd, maar McGregor met gebroken scheenbeen

Voor Conor McGregor is zijn gevecht met Dustin Poirier zondagochtend 11 juli in alle vroegte tijdens UFC 164 (Ultimate Fighting Championship) uitgelopen op een drama. De Ier, die voor aanvang nog had geroepen zijn tegenstander ‘te gaan vermoorden’ en dat hij op een brancard de ring zou verlaten, brak in de eerste ronde zijn scheenbeen en moest zelf per brancard worden afgevoerd.

McGregor schreeuwde het uit toen hij de zaal verliet, van pijn en teleurstelling. ‘Dit is nog niet over’, liet hij de duizenden fans in de T-Mobile Arena in Las Vegas weten.

Het was de derde keer dat McGregor en Poirier het tegen elkaar opnamen. In januari van dit jaar verloor McGregor in de tweede ronde al via technische knock-out. Dat was toen voor het eerst in zijn roemruchte loopbaan dat hij op die manier verloor. Het was de ‘gelijkmaker’ van de Amerikaan, die in 2014 na 1 minuut en 46 seconden ko ging tegen McGregor.

Bij het derde gevecht tussen de twee ging het bijna direct mis voor McGregor. Aan het eind van de eerste ronde knikte zijn enkel om en moest het gevecht direct gestopt worden. UFC-baas Dana White maakte na afloop bekend, dat de 32-jarige ‘Notorious’ zijn scheenbeen vlak boven zijn enkel heeft gebroken. Ook liet hij weten dat Poirier nu een een gooi mag doen naar de lichtgewichttitel die in handen is van Charles Oliveira. 

Poirier toonde weinig compassie met zijn gewonde tegenstander en wees nog even fijntjes op de ferme woordenstrijd van de afgelopen dagen. ‘Dit is karma voor alle shit die McGregor uitspuugde voor de wedstrijd’, oordeelde de Amerikaan. ‘Die man is een dirtbag. Karma is geen bitchmaar een spiegel.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: