Basketballteam Nigeria verslaat Team USA in pre-Olympische oefenwedstrijd

Dit is niet hoe USA Basketball verwachtte zijn Olympische zomer te openen. Nigeria had het waarschijnlijk ook niet verwacht. Als er enige verwachting was van onoverwinnelijkheid voor de Amerikanen die op weg zijn naar de Olympische Spelen in Tokio, is het al weg nadat Nigeria zaterdagavond 10 juli de VS met 90-87 versloeg.

Nigeria zorgde voor een internationale schok met een selectie die voornamelijk bestaat uit weinig bekende NBA-spelers die een manier hebben gevonden om een ​​groep NBA All-Star te verslaan.

‘Ik vond dat het Nigeriaanse team erg fysiek speelde, in dat opzicht geweldig werk deed en veel 3 pointer schoot’, zei de Amerikaanse coach Gregg Popovich. ‘Geef ze de eer.’

Gabe Nnamdi, die gaat spelen voor de Miami Heat, leidde Nigeria met 21 punten.  Caleb Agada scoorde 17 punten en Ike Nwamu 13 punten.

Kevin Durant, die nog nooit eerder in 39 interlands voor USA Basketball had verloren, had 17 punten. Jayson Tatum voegde 15 toe, Damian Lillard had 14 en Bam Adebayo 11.
‘Het toont alleen maar aan dat we beter moeten spelen’, zei Tatum.

De Amerikanen waren 39-0  in hun laatste drie Olympische optreden inclusief pre-Olympische wedstrijden. 

Nigeria verloor op de Olympische Spelen van 2012 met 83 punten van de VS.  Vier jaar later opnieuw verloren van de Amerikanen met 44 punten verschil.
Dit keer niet. ‘Nigeria heeft een lange weg afgelegd met hun basketbal’, zei Jerry Colangelo, directeur van USA Basketball.

Het is maar een oefenwedstrijd  maar de schrik zit er in. De FIBA 22e gerangschikte Nigeria  ​versloeg het nummer 1 team en driemaal regerend Olympisch gouden medaillewinnaar.

VP 

error: Kopiëren mag niet!