Man (39) te Nw. Ganzee opent vuur op buurman waarop zus van buurman woning schutter in brand steekt

De politie van het bureau Brownsweg heeft dinsdag 6 juli de 39-jarige E.W. aangehouden, die verdacht wordt van het neerschieten van zijn buurman, en enkele uren later werd een zus van de buurman, de 32-jarige I.F., in de kraag gevat, omdat zij verdacht wordt van het in brand steken van de woning van de schutter. Dit bericht het Korps Politie Suriname woensdagavond 7 juli.

De verdachte E.W. meldde zich op die dag op het politiebureau, kort nadat hij zijn 38-jarige buurman Silvano F. met een jachtgeweer had neergeschoten in het dorp Nieuw Ganzee in het district Brokopondo. W. verklaarde aan de politie, dat hij en zijn buurman geruime tijd een slepende grenskwestie hebben, die op 6 juli uit de hand liep. Tijdens een ruzie loste hij met een jachtgeweer schoten op zijn buurman. Het jachtgeweer van W. is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Agenten gingen vervolgens naar de locatie van het schietincident. Het slachtoffer Silvano bleek per eigen gelegenheid te zijn overgebracht naar de Medische Zending van Brownsweg. Van daaruit werd de gewonde man met een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Een getuige deed vervolgens in de vooravond van 6 juli het politiebureau van Brownsweg aan, nadat hij een rookontwikkeling had gezien bij de woning van de in verzekering gestelde E.W.. Op dat moment zag de getuige de jonge vrouw I.F. de woning van W. verlaten. Het vermoeden bestaat dat de zus van het slachtoffer Silvano de woning van E.W. in brand heeft gestoken. Bij aankomst van de brandweer was de woning totaal afgebrand en konden slechts nablussing werkzaamheden worden verricht. De politie hield de verdachte zus in de omgeving van het dorp aan voor vermoedelijke brandstichting.

Zowel E.W. als I.F. werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: