Verdachte huurmoordenaar Gerel Palm in Brazilië gearresteerd

De door Interpol gezochte en in Nederland veroordeelde Gerel Lusiano Palm is woensdag in Brazilië door de politie opgepakt, zo melden donderdag 8 juli diverse lokale Braziliaanse media waaronder O Documento dat een verklaring van de Policia Federal heeft gepubliceerd. Ook het bekende Braziliaanse nieuwsportal G1.Globo bericht over de arrestatie van Palm.

Palm ontsnapte in 2017 uit een gevangenis in Suriname en was sindsdien spoorloos. Hij wordt gezien als een van de huurmoordenaars in de criminele bende van Ridouan T.

Palm ontvluchtte Nederland na een dubbele liquidatiepoging en werd in 2017 in Suriname aangehouden. Hij kwam vast te zitten in de Penitentiaire Intichting aan de Duisburglaan in Paramaribo, maar wist al binnen twee weken te ontsnappen. Nu is hij door de federale politie in Brazilië gearresteerd in een appartement ten westen van Rio de Janeiro, te Barra da Tijuca.

In januari werd Palm per verstek door de Nederlandse rechtbank veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie ziet hem ook als de persoon die in 2015 SpyShop-medewerker Ronald Bakker in Huizen heeft doodgeschoten. Bakker werd op 9 september 2015 bij zijn woning in Huizen vermoord, nadat hij was teruggekeerd van zijn werk in Nieuwegein,

De Nederlandse politie loofde in eerste instantie een beloning van 15.000 euro uit voor informatie die zou leiden tot de arrestatie van Palm. In 2020 werd het beloningsbedrag verdubbeld.

Gerel Palm werd volgens G1.Globo ook gezocht door de DEA, de Amerikaanse politiedienst die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de internationale drugshandel.

De opsporing en aanhouding van de Nederlander is uitgevoerd door agenten van de Policia Federal die gestationeerd zijn in het Núcleo de Cooperação Policial Internacional (Interpol/RJ), met de steun van het team van de Delegacia de Repressão a Entorpecentes (DRE) en het Centro de Cooperação Policial Internacional da PF in Rio de Janeiro (CCPI/PF).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: