Telesur: Storingen digitale tv binnenland opgeheven

Een team van Telesur is het maandag 5 juli gelukt om, in samenwerking met GumAir, af te reizen naar het Lelygebergte. Het technisch team is erin geslaagd om de storing op de zender voor digitale tv daar op te heffen, zo meldt Telesur ’s avonds in een persbericht.

Hierdoor kunnen de leefgemeenschappen van Langa Tabiki, Apomatapoe, Gakaba, Stoelmanseiland, Beraju, Clementie Drietabbetje, en Godo Olo wederom beschikken over tv-signalen van ATV.

Door blikseminslag was de zender op het Lelygebergte beschadigd. Deze is intussen vervangen en de beschadigde zender is naar Paramaribo vervoerd voor eventuele reparatie. Indien nog bruikbaar zal die elders weer worden ingezet, om zodoende meer leefgemeenschappen te kunnen voorzien van digitale tv.

De looppaden naar de masten in het Lelygebied waren begroeid en moeilijk
begaanbaar vanwege omgevallen bomen. Ook moest er steeds rekening gehouden worden met de weersberichten om veilig te kunnen terugvliegen naar Paramaribo.

Vervolgens zijn er werkzaamheden in de planning om de zenders van Apetina, Tepu en Kawemhakan een onderhoudsbeurt te geven, zodat ook daar de tv-signalen optimaal kunnen worden ontvangen

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: