‘Aanschaf voertuigen voor Kabinet van de President aangehouden’

De Onderraad voor Aanbesteding en Gunningen (ORAG) van Raad van Ministers (RvM) heeft goedgekeurd, dat ten behoeve van het Kabinet van de President 33 voertuigen ‘in A1 conditie’ worden aangeschaft met een totale waarde van ruim SRD 19.5 miljoen. De levering van de voertuigen is gegund aan de firma Fernandes Autohandel voor in totaal 6 Isuzu D-Max dubbel cabine pickups, en het bedrijf Car Guide n.v. voor 27 voertuigen van verschillende merken en modellen. 

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname, dat de onlangs goedgekeurde staatsbegroting over het dienstjaar 2021 een tekort vertoond. Het tekort is

substantieel en behelst een bedrag van meer dan SRD 7 miljard. Vooral de oppositionele fractie van de NDP in het parlement had hierop gewezen en vroeg zich af hoe de regering dit tekort denkt te zullen dekken. Om deze en nog andere onduidelijkheden in de begroting heeft de NDP fractie tegen de begroting gestemd.

Voor de levering van de voertuigen was door het ministerie van Openbare Werken in maart dit jaar een openbare aanbesteding gehouden.

Volgens de minister zal de levering van de voertuigen her-aanbesteed worden, omdat ondertussen de prijzen zijn veranderd. Hij laat in het midden wanneer zulks zal gebeuren.

Bij het aantreden van president Chandrikapersad Santokhi vorig jaar is gebleken, dat meer dan 40 voertuigen die bij het Kabinet van de President geregistreerd staan voor een gering bedrag zijn overgekocht door belangstellenden, veelal adviseurs en topfunctionarissen werkzaam op het Kabinet. Ook op het Kabinet van de Vicepresident en op de diverse ministeries was dat het geval.      

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: