OM eist 12 jaar cel tegen oud-governor Van Trikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagochtend 6 juli een gevangenisstraf van twaalf jaar en een geldboete van SRD 500.000 geëist, bij niet betaling te vervangen door 18 maanden cel, tegen de oud-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) Robert-Gray van Trikt.

Zijn zakenpartner Ashween Angnoe hoorde een celstraf van vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000, bij niet betaling te vervangen door 12 maanden cel, tegen zich eisen. In beide eisen wordt wat betreft de celstraf de tijd doorgebracht in voorarrest in mindering gebracht.

De aanhouding van beide mannen werd gelast, waardoor ze dus vast blijven zitten.

Naast de strafeisen worden het accountantskantoor Orion aan de Krakalaan en de Range Rover, die was gekocht met geld uit de bank, verbeurd verklaard.

De advocaten van Van Trikt en Angnoe komen 29 juli met hun verweer tegen de strafeis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: