Loraine Juriaans wil van start gaan met online educatief programma

Loraine Juriaans is leerkracht van leerjaar 5. Ze studeerde in 2016 af aan het CPI (Christelijk Pedagogisch Instituut) en geeft reeds 5 jaren les. Naast haar werk als leerkracht geeft ze ook bijlessen aan leerlingen vanaf leerjaar 3 tot en met leerjaar 8.

In een gesprek met Dagblad Suriname zegt Juriaans, dat ze in 2020 reeds was begonnen met het verzorgen van online lessen, maar toen alleen aan de leerlingen van leerjaar 5. Ze geeft aan, dat de kinderen flink gingen meedoen, jammer genoeg moest ze echter al heel snel afhaken vanwege een zeer slechte internetverbinding.

‘Vanwege de vele positieve reacties, besloot ik het online les verzorgen echter weer op te pakken, ook omdat ik het lesgeven heel erg mis. Ik werd benaderd door iemand die bereid was mij te helpen dit alles te realiseren. Ik moest echter wel op zoek gaan naar sponsoren.’

Tijdens haar online programma ‘Terug naar school met juf Juriaans’ zal ze zich meer richten op rekenen en taal. Het programma is een online educatief programma dat elke maandag, woensdag en vrijdag zal uitkomen. 

Juriaans stelt, dat ze het als leerkracht heel jammer vindt ,dat de kinderen al zolang thuis zitten en niet veel qua scholing doen. ‘Er is een grote achterstand ontstaan gedurende de  afgelopen periode en deze achterstand wordt steeds groter. Met mijn programma wil ik proberen de kinderen de basisvakken toch nog mee te geven. Mijn programma is bestemd voor kinderen vanaf leerjaar 5 tot en met leerjaar 8.’

Juriaans geeft verder aan dat degene die haar project goed vinden en haar graag willen ondersteunen, in welke vorm dan ook, contact met haar mogen opnemen via haar Facebook-pagina genaamd ‘Terug naar school met Juf Juriaans’. 

‘Laten wij onze kinderen helpen om tijdens deze Corona-periode toch nog wat aan hun schoolwerk te doen en niet nog verder achter te raken’, aldus Loraine Juriaans.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: