‘LETHAL WEAPON,’ ‘SUPERMAN’ DIRECTOR
RICHARD DONNER DOOD OP 91

Richard Donner – een van de meest beroemde en productieve regisseurs aller tijden, bekend van films als ‘Superman’, ‘Lethal Weapon’, ‘The Goonies’ en talloze anderen – is naar verluidt overleden.

Hij is verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische films die door de jaren heen op het grote scherm zijn verschenen, waaronder een ongelooflijke reeks foto’s uit de late jaren ’70 tot de jaren ’80.

Donner kreeg zijn eerste grote regie doorbraak met de cult klassieker horrorfilm “The Omen” (de originele), die hem naar het sterrendom katapulteerde en leidde tot zijn volgende grote studiofilm, “Superman” (ook de originele) … het pad voor talloze andere films, waaronder ‘Goonies’ en ALLE ‘Lethal Weapon’-films, met in de hoofdrol Mel Gibson en Danny Glover.

Andere opmerkelijke film regiecredits van hem zijn onder meer hoofdfilms, zoals ‘Scrooged’, ‘The Toy’, ‘Maverick’, ‘Ladyhawke’, ‘Assassins’, ’16 Blocks’, ‘Timeline’ en meer. Zijn EP-credits zijn nog indrukwekkender.

Donner leidde films als “The Lost Boys”, “Free Willy”, “X-Men” … deze lijst gaat maar door. Zijn dood is eigenlijk behoorlijk schokkend en schijnbaar plotseling – vorig jaar kondigde hij de wens aan om de 5e aflevering van “Lethal Weapon” te regisseren en het leek erop dat dat in de maak was.

Donner wordt overleefd door zijn vrouw, Lauren. Hij was 91.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: