Bucks schakelt Hawks uit en is door naar 1e NBA-finale sinds 1974


De Milwaukee Bucks gaan voor het eerst sinds 1974 naar de NBA-finale. Ze hadden niet eens tweevoudig MVP (Most Valuable Player) Giannis Antetokounmpo nodig om deze plek te bemachtigen.

Khris Middleton scoorde 32 punten, waarvan 23 in de derde quarter dat de Bucks naar een overwinning bracht van 118-107 op de Atlanta Hawks in Game 6 van de Eastern Conference finals zaterdagavond 3 juli.Milwaukee Bucks won de serie met 4-2 en ontmoet de Phoenix Suns in de finale.  Game 1 is dinsdagavond in Phoenix.

Trae Young keerde terug naar de line-up van Hawks nadat hij twee wedstrijden had gemist vanwege een blessure aan zijn rechtervoet, maar het mocht niet baten. Nadat beide teams in de eerste helft moeite hadden om de bucket te vinden, was het Bucks die in derde quarter echt op dreef kwam.
De grote man van de wedstrijd was Khris Middleton. 

Middleton sloot de derde quarter af met 23 punten, waarmee hij de Hawks in zijn eentje bijna overtrof.  Atlanta had totaal als team 29 punten in deze periode. Jrue Holiday voegde 27 punten toe voor de Bucks.

Cam Reddish, die een groot deel van het seizoen miste met een achillespeesblessure, kwam van de bank en scoorde 21 punten voor de Hawks. In de laatste minuten van de wedstrijd heeft de Hawks  een achterstand van 22 punten nog kunnen terugbrengen tot zes. Maar, de Bucks maakte het af en haalde herinneringen op aan de beginjaren van deze ploeg toen Milwaukee het middelpunt van de NBA-wereld was met een team onder leiding van twee van de beste basketbalspelers ooit, Kareem Abdul-Jabbar en Oscar Robertson.

In Milwaukee’s derde seizoen in de competitie leidde dit duo het team naar de enige NBA-titel in 1971. De Bucks keerde drie jaar later terug naar de finale, maar verloor in zeven wedstrijden van de Boston Celtics.
Robertson ging na dat seizoen met pensioen en Abdul-Jabbar werd een jaar later gestuurd naar de Los Angeles Lakers, waarmee een einde kwam aan Milwaukee Bucks als een top team.

Nu staan ​​de Bucks weer in de finale met een nieuwe groep sterren.  Zoals ze hebben bewezen in de laatste twee wedstrijden tegen de Hawks zijn ze zeker meer dan de Griekse Freak alleen. Met Antetokounmpo aan de zijkant de laatste twee wedstrijden van de serie vanwege een linkerknie blessure, was iedereen nodig  om Atlanta af te maken.  Brooks Lopez had 33 punten in Game 5 en drie andere starters scoorden minimaal 22. Middleton en Holiday droegen de lading in de beslissende zesde wedstrijd.

Ondanks een teleurstellende Eastern Conference finals heeft de Hawks zich geprofileerd als een toekomstige topploeg met jonge sterren die de New York Knicks en de hooggeplaatste Philadelphia 76’ers versloeg om verrassend door te stomen naar de Conference finals.
Nadat coach Lloyd Pierce kort voor de All-Star break in februari werd ontslagen, ging Atlanta steeds beter presteren onder interim-coach Nate McMillan. Het resultaat is weer een play – offs plaats sinds 2017 en voor de tweede keer in de geschiedenis van de ploeg door naar de Conference finals met Trae Young als de absolute ster.

Na het missen van Games 4 en 5 met een botkneuzing in zijn rechtervoet, kreeg Young kort voor de wedstrijd toestemming om te spelen.  Het publiek werd gek toen hij werd voorgesteld als het laatste lid van de startende vijf.
“Hij is terug !”,  schreeuwde de omroeper. Maar, hij was duidelijk niet helemaal terug.Young speelde aarzelend en leek totaal niet in orde te zijn.  Natuurlijk, af en toe zag je wel een paar flitsten van zijn oude vorm, maar vijf punten in de eerste helft was helemaal niet wat de Hawks hadden verwacht van hun sterspeler. Young eindigde met slechts 14 punten.

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: