Engeland schiet in Rome met 0-4 Oekraïne uit het EK-voetbal

Het Engelse nationale voetbalelftal heeft zaterdagavond 3 juli in Rome, Italië, Oekraïne met 0-4 uit het EK-voetbal geschoten. Hierdoor treft Engeland komende week, woensdag, in de halve finale Denemarken als tegenstander. 

Twee van de Engelse goals kwamen van de voet van Harry Kane, Tottenham Hotspur, in de 4e en 50e minuut, met een fraaie kopbal. van de wedstrijd.

In de 46e minuut was het Harry Maguire die de bal in het doel van Oekraïne kopte, na een vrije trap van Luke Shaw. Vier minuten later was het Kane die de bal uit een voorzet van Shaw – opnieuw hij – tussen de benen van Heorhij Boesjtsjan door kopte en de stand naar 0-3 bracht. De Engelse captain maakt zijn derde goal van dit EK. 

In minuut 63 was het weer een succesvolle kopbal, maar deze keer van Jordan Henderson uit een hoekschop van Mason Mount: 0-4.

Oekraïne kwam er in de gehele wedstrijd nauwelijks aan te pas. Het was een oneerlijke strijd qua machtsverhoudingen. In de 89e minuut kwam Oekraïne nog met drie wissels op de proppen, mogelijk hopend op een wondertje. Maar, de bal werd in het spel gehouden, waardoor de spelers langs de zijlijn bleven staan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: