Max Verstappen weer superieur in F1 Grand Prix Steiermark

Max Verstappen heeft zondagmiddag 4 juli weer een overwinning geboekt in de Grand Prix van het Oostenrijkse Steiermark, de thuisbasis van Red Bull Racing. Valtteri Bottas en Lando Norris completeerden het podium voor Lewis Hamilton, die deze keer niet verder kwam dan plaats vier.

Verstappen werd toegejuicht door grote massa Nederlandse fans, naar schatting zo’n 25.000. Tribunes waren compleet oranje gekleurd.

De start verliep voor Verstappen in uitstekend en hij behield die positie gedurende de gehele race. De als vierde gestarte Brit Lewis Hamilton probeerde wel langs Sergio Perez van Red Bull te komen, maar slaagde daar niet direct in. Perez vloog op een moment nog wel de bocht uit, waardoor hij naar de tiende plek zakte. Daarvoor kreeg Lando Norris overigens nog een tijdstraf van vijf seconden, die ervoor zorgde dat Perez even naast de baan belandde. Ondertussen slaagde Hamilton er niet in om Norris voorbij te komen, waardoor Verstappen al snel uitliep naar een grote voorsprong. In de twintigste ronde had Verstappen al een gat van bijna tien tellen. Lang gebeurde er weinig, behalve dat Perez tot tweemaal toe een straf van vijf seconden kreeg, omdat hij Ferrari-rijder Charles Leclerc buiten de baan zette.

Op ongeveer tweederde van de race besloot Mercedes de Fin Valtteri Bottas voor te laten bij Hamilton, wiens banden al bijna versleten waren. Norris stak de Brit ook voorbij, die vervolgens naar binnen ging voor een nieuwe set banden. Desondanks slaagde hij er op nieuwe banden niet in om de snelste raceronde over te nemen van Verstappen.

Toch voelde Verstappen de dreiging voor de snelste raceronde, waardoor hij een extra pitstop maakte. Desondanks kwam hij met zeven seconden voorsprong op Bottas weer de pitstraat uit. Het tekende de dominantie van de leider in het wereldkampioenschap, die zijn voorsprong door deze grand prix op Hamilton flink heeft vergroot tot 32 punten.

Meteen na afloop zei Verstappen: ‘De auto was nóg beter dan vorige week. De auto was onwerkelijk sterk.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: