Verstappen weer op pole position in Grand Prix Steiermark

Max Verstappen heeft zich zaterdag 3 juli voor de tweede week op rij verzekerd van pole position op zijn Oostenrijkse thuisbasis de Red Bull Ring. Vorige week klokte de Nederlander ook al de snelste tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Steiermark, die hij uiteindelijk ook op zijn naam schreef.

Verstappen hoopt zondag weer de Grand Prix van Oostenrijk te kunnen winnen.

Lando Norris start zondag verrassend vanaf P2, hij kwam slechts 48 duizendsten tekort ten opzichte van polesitter Verstappen.

Sergio Pérez, de ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, legde beslag op P3. Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen, moest genoegen nemen met P4. Valtteri Bottas, de andere Mercedes-coureur, start vanaf P5.

Het is de derde pole op rij voor Verstappen, die eerder op zaterdag ook de snelste tijd in de derde vrije training reed, voor Bottas en Hamilton.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: