Hamilton nog zeker twee jaar bij F1-Mercedes-team

Lewis Hamilton blijft twee jaar langer bij het F1-team van Mercedes. De 36-jarige Brit werd al zeven keer wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport, waarvan zes keer in dienst van Mercedes. Waarvoor hij al negen jaar rijdt. Daar komen nu, ondanks de speculaties over een mogelijk vertrek, nog minstens twee jaar bij tot 2023.

Hamilton mikt dit seizoen op een achtste wereldtitel, maar moet momenteel de sterke Max Verstappen (Honda) voor zich dulden in de stand.

‘We hebben nog steeds veel te bereiken. Zowel op als naast de track’, aldus Hamilton, die niet zou inleveren op zijn jaarsalaris. Volgens de Britse omroep BBC zal hij, nadat hij door de coronapandemie een toegift deed, opnieuw verdienen wat hij ervoor kreeg: zo’n 46 miljoen euro per jaar.

Hamilton evenaarde vorig seizoen het record van de Duitser Michael Schumacher. De Brit werd wereldkampioen in 2008 (voor McLaren), 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 en 2020 (telkens voor Mercedes). In de Formule 1 behaalde niemand meer overwinningen (98), poleposities (100) en podiumplaatsen (171) dan Hamilton.

Begin dit jaar verlengde Hamilton zijn contract voor één seizoen bij Mercedes.

“Trots”

‘Het is moeilijk te geloven dat ik al bijna negen jaar werk met dit ongelooflijk team. Ik kijk ernaar uit dat we twee jaar verder gaan met elkaar’, aldus Hamilton op de website van Mercedes. ‘Ik ben ongelooflijk trots en dankbaar dat Mercedes me gesteund heeft in mijn strijd voor meer diversiteit en gelijkheid in onze sport. Met de nieuwe regels op technologisch vlak komt er een nieuwe periode aan die uitdagend en spannend zal zijn. Ik kan niet wachten om te zien wat we nog samen kunnen bereiken.’

‘Nu we vanaf 2022 een nieuwe periode in de F1 ingaan, kunnen we geen betere piloot in ons team hebben dan Lewis’, aldus Toto Wolff, CEO bij de Mercedes-renstal. ‘Zijn prestaties spreken voor zich. Met zijn ervaring, snelheid en racevaardigheid is hij op de top van zijn kunnen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: